Lélekhíd Terápia

Konzultáció alapú önismereti módszer

 

Egyéni

Mindenkinek megvan a saját útja, amit neki kell végigjárni. Amikor ezen az úton haladsz, éled az életedet, elkísér az összes tapasztalat, amit megéltél. A (Lélek)híd szimbolizálja a múltad és a jövőd közötti kapcsolatot, amit a jelen pillanat köt össze. Nincs két egyforma múltú ember, ezért a terápia is csak egyénre szabottan működhet. 

Folyamat

Önmagunk megismerése annyit tesz, hogy lehámozzuk magunkról azt a sokrétegű takarót, amivel az évek során betakartuk magunkat a különböző vélt vagy valós félelmeink miatt, és ez egy életen át tartó folyamat.

A terápia során olyan személyre szabott kérdésekkel segítelek, amik új megvilágításba helyezik az adott problémát. Ehhez lehet, hogy a múltban való elakadást szükséges felderíteni, vagy a jövőképről eloszlatni a felhőket. Mindezt úgy, hogy közben a jelenre koncentrálunk, mert a változást innen tudjuk elindítani.

Együtt

Megnyugtató a gondolat, hogy tudod, nem vagy egyedül. Mindannyian hasonló érzésekkel találkozunk az életünk folyamán.

Lélekhíd 

Ez az idő rólad szól, most magadra figyelj! Olyan légkört teremtve beszélgetünk, amiben érzed az odafigyelést, ezáltal elengeded a magad felett való ítélkezést vagy szégyenérzetet. Empatikus kérdésekkel inspirállak, hogy a lelked rátaláljon a számára megfelelő útra.

Én is csalódtam, és volt aki bennem csalódott. Bántottam és bántottak, szerettem és szerettek, voltak veszteségeim és volt, amikor nagyon boldog voltam. Benne vagyok a saját életem folyamában, és segíteni tudok abban, hogy te is rátalálj a saját megoldásaidra. 

Mindenkiben ott rejlik a megoldás. Hogy számodra mi lesz az, úgy találjuk meg, hogy megkeressük milyen erősségekkel rendelkezel, és ezt hogyan tudod használni ahhoz, amit szeretnél. Mindannyian számos darabból vagyunk összerakva. Együtt felfedezzük a benned rejlő új építőkockákat is, amik hozzásegítenek céljaid eléréséhez.

Az ismeretlen új dolgok kipróbálásához mindig szükséges a bátorság. Amikor valakivel lelkünk titkait osztjuk meg, szükséges a bizalom. 

Ezért az első 30 perces konzultáció – ennyi idő alatt fel tudjuk mérni, hogy együtt tudunk-e dolgozni – ára 3000 Ft.

Lehetőség van Skype-on keresztül is konzultációra.

Egy alkalom 60 vagy 90 perc. 

Inspirációk

Gyerekkorom óta a 3-as szám a kedvencem. A nagymamám sok Grimm mesét mesélt, a kedvencem Az ördög 3 aranyhajszála. Ez a mese azt mutatja meg, hogy a főszereplő minden nehéznek tűnő körülményből a végén mégis erőt merít, és végül a nehézségek is hozzájárulnak a sikeréhez.

Másik, kiskorom óta meghatározó mű, Mozart Varázsfuvolája is arról szól, hogy a megpróbáltatásokkal tűzdelt út hogyan vezeti a főszereplőket a boldog élethez. Ami végigkíséri őket útjuk során, az a szeretet. A remény és hit fontosságát is bemutatja, ami erőt ad mindannyiunknak, bármiben is higgyünk.

Gyerekkoromban nagy rajongója voltam a Sisi trilógiának. Amint megtanultam olvasni, minden fellelhető könyvet elolvastam róla. Mint mindannyiunknak, neki is voltak árnyoldalai, de a személyisége ezzel együtt is lenyűgözött, ezért én is elkezdtem olvasni mindent, amit szeretett. Köztük volt Shakespeare, aki azóta is nagy kedvencem, sok művében mutatja be, mennyi álruhát viselünk, és a boldog végkifejlet akkor következik be, amikor ezeket levesszük magunkról, és vállaljuk önmagunkat. Ez – csakúgy, mint az életben is – mindig emberi találkozások kölcsönhatására jön létre, lehet ez egy családi kapcsolódás, szerelem, barátság.

Nagyon szeretem a színházat, a filmeket és a fényképeket, festményeket, minden fajta művészeti alkotást. Értékesnek találok minden olyan embert, aki közlési szándéka megvalósításához megosztja saját tapasztalatait, folyamatait. Általuk én is több leszek, közelebb kerülök önmagamhoz. 

A Lélekhíd program is erről szól: inspiráció a léleknek, hogy közelebb kerülj magadhoz és másokhoz. Egymáshoz kapcsolódunk és így segítelek a saját folyamataidban.

Ár: 1 óra 9000Ft

https://www.lelekhid.com/  

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr198916420

                                       

                           

 fej.jpg

Horváth Kata


 0630-636-6384

lelekhidprogram@gmail.com

Skype: Lélekhíd Horváth Kata