Tényleg ettől a 3 dologtól leszünk nőiesek?

Rengeteg írás foglalkozik azzal, hogy tippeket adjon a nőknek, mitől lesznek nőiesek és vonzók. A tippek között szerepel a vörös rúzs, a magas sarkú cipő, „a férfi küzdjön érted, mert akkor becsül meg” típusú tanácsok, stb. Gyakran ajánlanak számukra különböző helyzetekre viselkedési mintát: mikor mondjunk nemet, amikor pedig igazából igent szeretnénk, hanyadik randin illik a csók, és mikor jöhet a szex. Mindezt azért kéne így csinálni, hogy megfeleljünk egy képnek, amitől elvileg vonzóak leszünk.

soph.jpg

A szépség annyin múlik, hogy mennyire van valaki kibékülve önmagával, és ez mindig kiolvasható az ember szeméből. Ennek semmi, de semmi köze a testhez. (Sophia Loren)

De tényleg minden férfi a végzet asszonyát keresi, akiért küzdeni és szenvedni kell? Lehet-e a férfiakat is általánosítani? Van olyan, amit mindegyik akar? Hiszen még a szexre sem igaz, hogy minden férfinál a legfontosabb dolgok egyike, különben nem lenne annyi olyan kapcsolat, ahol hónapok vagy évek telnek el teljesen szex mentesen…

Legyél végzet asszonya, aki magabiztos és megkapja amit akar … 

Régebben sokat gondolkoztam ezen: tulajdonképpen az ilyen típusú nők, bár rengeteg férfi közül választhatnak, mégis egyedül vannak. Karakterükből adódóan elérhetetlenek, nem megtarthatók hosszú távon. Onnantól kezdve, hogy egy hosszú párkapcsolatban élnek, nem a végzet asszonyai lesznek, hanem egy férfié…

Amikor valaki így él, ez tényleg mindig az ő szabad választása? Boldog élet az ilyen? Vagy igazából az illető nem tud kapcsolódni, nem képes kötődni? A „végzet asszonya” típusú nő tudja, mit akar, és el is éri. De lehet boldog, aki mindig irányít? Nincs interakcióban, kitalál valamit, amit ő jónak gondol és azt meg is kapja. Pedig a párkapcsolatban az egyik legjobb dolog, hogy kölcsönösen hatnak egymásra az emberek. Figyelik és segítik egymást ezáltal formálva a kapcsolatukat. Ennek része az is, hogy olykor kritikát fogalmaznak meg a másikkal szemben. Biztos alapokon levő kapcsolatban ezt bátran meg lehet fogalmazni, nem veszi sértésnek a másik, vagy legalábbis nem sokáig duzzog. Hiszen tudja mindkettőjük érdeke, hogy megoldás szülessen az adott problémára. Nőket mi vonzza a végzet asszonya viselkedési formában? Talán ennek nem is a vonzó női minta az oka, hanem az önálló, erős személyiség. 

Ma nőként ezt nem könnyű megtalálni, és régen sem volt az, összeegyeztetni a  különböző női szerepeket. 

Egyszerre vonzó nőnek lenni, karriert építeni, családanyának lenni nem egyszerű feladat. Mindezt úgy, hogy közben a párkapcsolatban társai maradjunk a férfinak. 

Számomra nagyon érdekes, hogy már a kislányokban erősebben él a vonzódás az olyan mesekarakter felé, akinek a személyisége valami látványos, különleges tulajdonságban mutatkozik meg, de egyedül van. A kedves lány, akinek „csak” a belső tulajdonságokban nyilvánul meg a különlegessége és egyedisége, nem mellesleg szerelem is rátalál, az kevésbé vonzó. 

A Jégvarázs című mesében ez a két karakter jelenik meg. Több kislányt megkérdeztem, mindenki Elza szeretett volna lenni. Aki bár egyedül van, de van csodálatos képessége és szép ruhája. :)

A felnőtt nőknél a Szex és New York című sorozatban mutatkozik meg hasonló jelenség. Némi iróniával próbálják felhívni a figyelmet a megváltozott női mintákra. Emlékeim szerint a rendező mondta ezt, és nekem is ez volt a benyomásom, a néhány rész alapján, amit láttam. A sorozat mégsem ezért volt sikeres, hanem a sorozatbeli karakterek váltak példaképekké.

sara.jpg

A barátaimnak azt mondom, hogy a házasélet unalmas, de csak azért, hogy jobban érezzék magukat, akiknek nincs párjuk. (Sarah Jessica Parker)

A nőkben egyrészt benne van az önállósodás iránti vágy, ami évszázadokon keresztül szinte lehetetlen volt. Másrészt benne van a férfiaknak való megfelelés, amit az elmúlt időkben gyakorlatilag a túlélés eszközeként fejlesztettek ki, mert egyedül nem lehetett megélni, és a társadalom sem nézte jó szemmel az egyedül álló nőket.

De a férfi miért vágyik a végzett asszonyára, akiért küzdhet, de nem kapja meg, csak néha? Akinek ez a vágya, az tényleg kapcsolatot szeretne, vagy az elérhetetlen szerelem egy jó kifogás arra, miért van egyedül? Mindannyiunknak vannak elvárásai, az a kérdés, hogy tényleg a boldogságunkat találjuk-e meg a saját elképzeléseinkben, vagy éppen azok akadályoznak? A vágyaink miből indulnak és mit adnak hozzá az életünkhöz?

  A magas sarkú cipő, ami tény: optikailag megnyújtja a lábat. 

Korántsem minden férfi lábfetisiszta. Számtalanszor hallottam nőket, akik kényelmetlennek tartották magassarkú cipőket és mégis időről-időre próbálták magukra erőltetni azokat, így találva meg a saját nőiességüket. Nagyon kényelmes magas sarkúak vannak, de aki nem szereti őket, nem fogja jól érezni magát egyikben sem. Vonzóbb sem lesz, amint csetlik-botlik a cipőben. A ruha esztétikailag mutatósabb lehet  egy magas sarkúval, de ha mindezt a párkeresés céljával tesszük, akkor előbb érdemes elgondolkodni azon: mi a cél? 

Találkozni valakivel, akinek meg akarunk felelni, és egy olyan képet mutatni neki, amit erőfeszítéssel hozunk létre,vagy az, olyan párt találjunk, akivel önmagunk lehetünk és kölcsönösen boldoggá tesszük egymást? Ezzel nem azt mondom, hogy a külsőségek nem számítanak, de magunkból kell kihozni a maximumot, ami már bennünk van, vagy legalábbis legyen erre belső indíttatásunk, mert bárki megtanulhat magas sarkúban járni, de aki csak valamilyennek akarja mutatni magát, az tesz egy kanyart önmaga megtalálásában. Ami  nem baj, egyetlen tapasztalat sem vész kárba.

Legyen szó a ruhatárról vagy másról, mindig mi legyünk a kiindulási alap, ne a divat.

Vörös rúzs, ami tény: feltűnő.

A vörös rúzst két jellemző jelentéssel szokták párosítani: a magabiztos, illetve a könnyűvérű nő.. Egész jellemrajzot persze felesleges levonni egy rúzs használatából, attól, hogy magunkra kenjük, önmagában semmi sem fog változni, viszont a környezetünk elkezd a külsőnk alapján reagálni. 

Amikor belső indíttatásból vágyunk a piros rúzsra, akkor fogjuk is tudni viselni, nem kell megmagyarázni, hogy mit érzünk, ezt a színt szeretjük és kész. 

Ha valamilyenné  szeretnénk válni, és ennek eszköze a rúzs, akkor megint csak érdemes végiggondolni, mit akarunk sugározni. Magabiztos vagyok? Könnyen kapható vagyok a szexre? Szeretem a szexet és olyan társat keresek?

Miután ezt végiggondoltuk, azután válasszunk sminket. Itt is igaz: ha nem azt sugározzuk, amik vagyunk, hanem amit elvárásnak vélünk, akkor nem a társunkat találjuk meg. Párt így is fogunk találni, de a látszatot fenntartani bizony sok energiába fog kerülni a részünkről. Talán a kulcs az: bízzunk abban, hogy amilyenek vagyunk, az pont úgy jó, ahogy van. Fejleszthetjük, csinosíthatjuk magunkat. Néha játszhatunk más szerepet, mint amilyenek vagyunk, de az mindig játék legyen. Amikor keressük a saját nőiességünk megélésének a formáit, mindig minden tanácsot inspirációnak vegyünk, ne ténynek. Sajátunkra rátalálunk, azt érezni fogjuk, mert erőlködés nélkül működik – lehet, hogy kis izgalommal, de görcs nélkül. Ez igaz a megfelelő színű rúzs kiválasztására is. Vagy, ha úgy döntünk, hogy soha nem használunk semmilyen sminket. 

Amikor megszületünk kislányként, akkor eldől, hogy nők leszünk, mikor felnövünk. Ezért nem kell küzdeni, arra érdemes törekedni, hogy a saját egyedi módunkon éljük meg. Ennek megélési formáját külső és belső szinten minden életkorban újra kell definiálni, mert ez is folyamatosan változik velünk együtt. A kisugárzásunk akkor a legvonzóbb, ha összhangban vagyunk magunkkal.

audrey-hepburn-old.jpg

Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik. (Audrey Hepburn)

+ egy küzdjenek érted

Sokszor lehet hallani férfiaktól, hogy jó, ha küzdeni kell egy nőért. Mit is jelent ez? A lelkéért vagy a testéért? Vagy mindkettőért?

Két embernek van egy természetes kölcsönhatása egymásra. Amikor az egónk ebbe elkezd belenyúlni, akkor jönnek a játszmák. Nem veszem fel a telefont, nem hívom vissza, stb. Nem fekszem le vele, csak az x-edik randin. Ilyen helyzetek előfordulnak, kinek milyen a vérmérséklete, személyisége. 

Van, amikor az ember úgy érzi, nincs még itt az ideje a szexnek, vagy annyira megsértődik, hogy nem akar a másikkal beszélni és nem veszi fel a telefont,mert nem akar olyat mondani amiről tudja, később megbánná. Amikor azért tesszük mindezt, hogy mi érdekesebbek vagy vonzóbbak legyünk, onnantól belerántjuk magunkat egy olyan játékba, ami nem sok örömet szokott okozni. Nem úgy reagálni, ahogy igazából szeretnénk, és ha a másik hasonlóan tesz, akkor a végeredmény egy csomó félreértés. Az ilyen fajta egó játszmák nagyon fárasztóak is. Ez az oka talán annak, hogy sok kapcsolat még el sem kezdődik igazán, máris véget ér, mert mindenki levonja a téves következtetést. 

Játszani jó, viszont játszmázni saját magunkkal is kiszúrás. Amikor mindkét fél tudja, játék van, akkor abban van humor és jókedv, és sok esetben szenvedély is. A játszmánál az ember enerváltá válik és hamar elege lesz … ez igaz a kapcsolat bármelyik fázisában. (http://varazsfuvola.blog.hu/2017/06/26/veszekedes_vs_vita_egy_parkapcsolatban )

Van annak varázsa, ha az ember vár valamire és megismeri a másikat, mielőtt komolyabb kapcsolatba kerül vele, de ez egy természetes folyamat, és mindenkinek más a ritmusa. Érdemes arra hagyatkozni, ami kettőtökből alakul ki természetes úton. 

Van, akinek a testi kapcsolódás megy könnyebben, van, akinek a lelki. Ma az egyik legnagyobb feladat, hogy ezt a kettőt összehangoljuk magunkban és úgy kapcsolódjunk egymáshoz, ha olyan társat szeretnénk, aki boldoggá tesz. Ez önmagunk számára is küzdelmes lehet, erre nem érdemes rájátszani. Mit nyerünk rajta? 

Aki a saját küzdelme helyett azt választja, másért akar küzdeni, és ez doppingolja, az is egy döntés. Kérdés, mi mit szeretnénk? Arra fordítani az energiánkat, hogy valaki számára elérhetetlent játszunk, amit, ha létrejön a kapcsolat, elég nehéz lesz megvalósítani. Nem is beszélve arról, hogy egy bensőséges kapcsolat feltétele a felek közötti intimitás, ami pontosan azt jelenti, hogy közel engedjük a másikat és nem menekülünk.

Te mit szeretnél? Milyenné szeretnél válni, és miért? Mikor és mitől érzed magad nőiesnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr2012636371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin