3 ok, amiért érdemes flörtölni


A flörtről az jut eszünkbe legtöbbször, hogy könnyed, kötöttségek nélküli futó kaland, ezért sok esetben amint kapcsolatunk lesz, azt érezzük, le kell számolni minden formájával, ezzel is bizonyítva a hűségünket. Ha a flörtre mint a megcsalás előszobájára tekintünk, befészkeli magát a fejünkbe az a gondolat, hogy soha többé nem szabad mást vonzónak látnunk, és ezt elvárjuk a párunktól is …

De tényleg ez vezet oda, hogy  hűségesek maradjunk?

Szerinted, ha valaki flörtöl, az az elköteleződés hiányát jelenti?

A flört egyfajta energiacsere két egymás iránt érdeklődő ember között. Ennek formáját és szabályait magunk hozzuk, hogy a verbalitás mellett mennyire kap helyet a testiség is. Kinek milyen az erkölcsi normája, az a fontos, hogy a sajátja legyen. Mert ha a magunk rendszerével tisztában vagyunk, akkor tudjuk, mit miért teszünk, vagy nem teszünk. Például: ha nem fér bele számunkra a megcsalás, akkor nem lesz szükségünk arra, hogy mindenféle vélt vagy valós erkölcsi dogmákkal magyarázzuk magunknak, miért nem csaljuk meg a párunkat. Megfelelően tudjuk kezelni a kínálkozó vonzó lehetőségeket, megtartjuk a saját határainkat. Ezzel nem nyomjuk le a tudatalattiba a vágyainkat, ami általában veszélyeket rejt magában, hiszen az elnyomott vágyainknak valami következménye lesz.... 

Zorán: Az legyél, akinek látszol

Van, akinek a flört egy szellemi kaland, és elég, ha csak érződik a szexuális töltete. Van, aki ezt verbalizálja és van, akinél tettek is követik. Helyzete is válogatja, amit viszont érdemes tudatosítani, az a mi szándékunk. A jó flört egy játék, amit mindkét fél élvez.

Mert jót tesz az önbizalmunknak

Egy könnyed flört jót tesz az önbizalomnak is, hiszen kinek ne esne jól, ha megdicsérik?

Legyen szó a külsejéről vagy a tudásáról, s ezáltal vonzónak érzi magát. A flört során létrejövő jóféle feszültség egy kellemes, feltöltő érzéssel párosul. Igazán izgalmasan ez két egyenrangú fél között tud létrejönni. 

Vannak, akik nagyobb önbizalomhiánnyal rendelkeznek, és másokat használnak akár tudattalanul ennek növelésére. Csúnya szóval élve ilyen, amikor tudatosan hülyítik a másikat. A gyengébbel játszani nem túl nagy élvezet… és nem is korrekt. Magabiztosságunkat növeli, ha gyakrabban flörtölünk, mert - ha elkerüljük az önbizalom energiavadászokat -, akkor az ilyen alkalmakkor visszajelzéseket kaphatunk arról, másoknak mi tetszik bennünk.

Önismeretnek is hasznos, és mi is felfedezhetjük, számunkra mi a vonzó más emberekben. Izgalmas beszélgetésekkel leszünk gazdagabbak az ilyen találkozások alkalmával.

Ma sokkal többet lehet hallani a szexuális együttlétek technikai elemeiről, mint a kapcsolatok kialakulásának lépcsőfokairól. A kamaszok hamarabb tudják, hogy működik az orális szex, mint azt, milyen út vezet egy felszabadult szeretkezéshez.  Ezáltal instant, gyors dolgokat várnak, tehát ha valaki flörtöl, az akarjon szexelni is. Közben elfelejtünk játszani, élvezni azt az utat, ami akár a szexhez is vezethet. A játék helyett inkább a játszmázás jellemző a kapcsolatok elején, különböző vélt vagy valós taktikai elemekkel.

Zorán és Hegyi Barbara: Játssz még

Régi korok üzenete, hogy a nőknek egyetlen életcélja van: a házasság és az anyaság. A nők ehhez kondicionálták magukat, megvoltak a finom jelzések arra, hogy fogadják az udvarlást. Volt egy íratlan szabályrendszer, amit mindenki ismert. Ha megtörtént a leánykérés, többé már nem volt szükség flörtre, hiszen elérték a célt, sőt kifejezetten erkölcstelen volt, ha a nő nem jelezte a viselkedése minden formájával, hogy kihez tartozik, vagy inkább hogy ki az, aki birtokolja….  A mai társadalmi szerepek átalakulásával a nők is másképpen tekintenek magukra, és nem valami megszerezhető tárgyként lépnek be egy kapcsolatba. Talán az is fontos, hogy törekedjünk a tetteink, érzéseink és gondolataink közötti harmóniára. Ha másoknak tetszünk és nekünk is tetszenek mások, attól még nem leszünk hűtlenek. Ma nincs érvényben általános udvarlási kódex, nincs szabály, aminek megvan a szabadsága és a felelőssége is, hogy tudjuk, számunkra mi fér bele, és mi nem.

Neked mi fér bele egy flörtbe?

Jobb lehet tőle a párkapcsolatunk

A hűségről alkotott képünket meghatározza a családi minta, a társadalmi közeg, amiben élünk és a saját tapasztalatok. Van, akinek az érzelmi és van, akinek a testi kontaktus számít megcsalásnak, van, aki szemet huny felette, és van, aki végzetes bűnnek tekinti. De a legtöbb emberrel az élete során valamilyen formájában biztosan előfordul. 

De egy flört tényleg elindítja a megcsalás lavináját?

(http://varazsfuvola.blog.hu/2017/01/25/3_lehetseges_ok_a_megcsalasra)

Azok, akik tisztában vannak a saját működésükkel, és ezt a párjuk is tudja, ha kedvük tartja, élnek a flört lehetőségével. De vajon nagyobb eséllyel lépnek félre, mint azok, akik azt próbálják elhitetni, ők soha többé senkihez nem fognak vonzódni a párjukon kívül, és nem látnak más embert inspirálónak, érdekesnek? 

Ennek mennyi esélye van szerinted?

Palya Bea: Flört

Sok kapcsolatnál megfigyelhető ez a fajta önámítás, ami annyi energiát emészt fel, hogy egy idő után elterelődik magáról a kapcsolatról a figyelem. Ez azért okoz gondot, mert idővel fellépnek olyan élethelyzetek, változások, amire megoldást kéne találni. Ennek egyik példája, amikor túlsúlyba kerülnek a megszokások, és ez zavaróvá kezd válni. Ahelyett, hogy ezzel szembesülnénk, arra koncentrálunk, hogy hűségesek maradjunk. Az esetek nagy részében a sok elfojtás következménye pontosan az ellenkezője lesz. Ha megengedjük magunknak azt az érzést, hogy másokat is vonzónak látunk, és jó érzéssel tölt el minket, ha ezt megéljük, akkor ezek az élmények pozitívan hathatnak a kapcsolatunkra. Ami egy hosszabb szerelemben teljesen egyértelműnek tűnik, azt egy külső személy újra eszünkbe juttatja, segít rávilágítani, hogy ez érték. Ha újra felfedezzük és tudatosítjuk magunkban ezeket a tulajdonságainkat, akkor a kisugárzásunk is megváltozik. 

A kérdés, mennyire tudjuk megélni a kapcsolatunkban…. 

Egészséges keretek között a pár mindkét tagja tisztában van vele, hogy nem birtokolják egymást, örülnek neki és értéknek tartják, hogy együtt vannak. Amikor magadat és a társadat is értékesnek és vonzónak tartod, akkor nem lehet kérdés, hogy ez más emberek számára is így lehet. Az, hogy egymást választjátok, önbizalmat ad, ezért inkább büszkének kellene lenni arra, hogy mások is meglátják a szerelmed értékeit. Ehhez szükséges az egymás iránti bizalom és az önbizalom is. Ha az utóbbi nincs meg, akkor jönnek a féltékenykedések és az állandó kontroll igény a másik felett. Ehhez társul az elképzelés, hogy mindez rendben van így, sőt, az elején még vonzónak is tűnhet, mennyire szeret minket a párunk, ha így félt minket. Később ennek nagy ára lesz, amikor minden pillanatodról el kell számolni. A saját egyéniséged teljes feladásának egyik következménye, hogy előbb-utóbb nem tudod, ki vagy, a másik pedig az, hogy unalmassá és egyhangúvá változnak a mindennapok, hiszen ha mindent tudsz a másikról, már nem tudod meglepni, és onnantól kezdve elveszti az érdeklődést. Minden párkapcsolat fontos része, hogy jóban legyünk a saját nemiségünkkel. Ennek egyik megélési formája a flört, hogy ne felejtsük el, milyen, amikor teljes egészünkben vonzók vagyunk. Célszerű nem valami ördögi eseményként tekinteni a flörtre, hanem egy játékos lehetőségre, amit akár a pillanatnyi jóérzésünk miatt teszünk. Ha ismerjük a játékszabályokat, akkor mindig kapunk valami pozitív élményt, és persze adunk is -mindkettő egyformán fontos.

Könnyebben teremtünk kapcsolatot új emberekkel 

A kapcsolatteremtés életünk számos területén fontos, legyen szó párválasztásról, munkáról, egy idegen helyen való tájékozódásról vagy különböző közösségekbe való beilleszkedésről. A flörtnek nem kell feltétlenül szexuális töltete legyen, és erre érdemes figyelni, mert könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha nem érezzük, melyik szituációban mik a lehetőségek.A két fél között létrejövő érdeklődés valami fajta kreatív energia, ami egy adott helyzetben jó ötleteket szül, vagy segít a megoldások megtalálásában. Egyes nézetek szerint a munkában nélkülözni kell a nemiséget, vagy akár elnyomni az egyenjogúság, ami azzal járna, hogy semleges neművé kellene válnia az embereknek. Ehelyett az a következménye, hogy a nők férfias attitűdöket vesznek fel, és ezt érzik a sikerhez vezető útnak. Szerintem a saját nemünket és annak előnyeit nem volna szabad sem letagadni, sem elnyomni, mert mindkét nemnek megvannak a maga értékei. Nem attól lesz magabiztos valaki, hogy megtagadja női mivoltát. 

 

Zorán: A nő

 Az egyensúly akkor jön létre, ha a társadalom nem sugallja azt, hogy ha egy nő csinosan öltözködik, mert az számára komfortos, akkor ő a szexualitásával akar érvényesülni.  A nőknek pedig határozottabban kell nemet mondania, és nem szabad szégyenkezni amiatt, ha jól érzik magukat azért, mert vonzóak. A saját személyi szabadságunk korlátozása helyett a tiszteletre kellene koncentrálnia az embereknek, és arra, hogy az első benyomás az egy benyomás, nem pedig tény. Egy nő nem azért vesz fel rövid ruhát, hogy valaki megfogja a fenekét. A teste mindenkinek a sajátja, és egy kis flört még nem jelenti azt, hogy ágyba is szeretne bújni valakivel.  A szexuális kultúra fejlődése az egyik feltétele annak a változásnak, hogy nemtől függetlenül észben tartsuk, mindenkinek megvan a szabad akarata, és ezzel tanuljunk is meg élni minden helyzetben. A nőknek joguk van vonzónak érezni magukat, a férfiak pedig nem élhetnek vissza azzal a helyzettel, hogy fizikailag erősebbek és jelenleg még ők a vezetők a világban.

A fizikai erő a legtöbb munkában már nem mérvadó, úgyhogy a teljesítménynek sem az a fokmérője, hogy ki bírja leölni a bikát vagy hadba vezetni egy sereget, szellemileg pedig teljesen egyenragúak a nők és a férfiak. 

Nem az a cél, hogy egyformák legyünk, hanem az, hogy mindkét nem képviselője, és azon belül minden egyes ember hozzáadja a világhoz a saját értékét.

Szerinted mik a saját nemed értékei? Te ezeket hogy éled meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr4413396265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin