3 tipp, hogyan legyünk kitartóbbak

Sok minden befolyásolja, hogy ki mennyire lesz sikeres az életében. Többek között az is, hogy mi magunk mit tartunk sikernek. Mind a munka, mind a magánélet területén rendelkezhetünk számos pozitív tulajdonsággal, tehetséggel, mégis a kitartás az, ami nélkül biztosan nem tudunk boldogulni.

A kitartás arról is szól, hogy megtanuljuk, hogyan tudunk felállni a sikertelen helyzetekből, és tudjuk, a kudarc nem egy tartós állapot. Van, hogy ezt nem könnyű elhinni, ilyenkor segíthet, ha végiggondoljuk a következő 3 dolgot.

Mennyire hiszed el, hogy megvalósulhat, amit szeretnél?

A legtöbb ember szokott ábrándozni. Ha megjelenne egy dzsinn és megkérdezné, mi a 3 kívánságod, biztosan hamar lenne egy pár ötleted. És mivel dzsinnek ugye nincsenek, ezért magunknak kell megvalósítani, ha valamire tényleg vágyunk.

Winston Churchill: A siker nem döntő, a kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít.

w2.jpg

A legsötétebb óra

(https://port.hu/adatlap/film/mozi/a-legsotetebb-ora-darkest-hour/movie-189849#video-973194)

Van úgy, hogy nem a kitartásunkkal van a probléma, hanem azzal, hogy mi magunk sem hiszünk abban, hogy valóra válhat, amit szeretnénk, és ez néha fel sem tűnik. Ilyenkor mindenféle kifogást keresünk a cselekvés elkerülésére.

Ha egy ideje megrekedtél egy élethelyzetben, gondold végig, valóban elhiszed-e, hogy meg tudod változtatni?

Ha a válaszod nem, akkor próbáld meg átfogalmazni a célodat úgy, hogy az számodra is elképzelhető legyen. Ez igaz szakmai kérdésekre is, vagy azokra az esetekre, amikor magadon szeretnél változtatni, például egy rossz szokásodtól szeretnél megszabadulni.

 http://varazsfuvola.blog.hu/2017/12/31/3_tipp_hogyan_szakits_a_rossz_szokasaiddal

Mi a saját motivációd? Mi az a cél, aminek elérése boldoggá tesz?

A kitartásnak elengedhetetlen feltétele a pozitív motiváció. Ez tölt fel minket energiával, és ez segít túllendülni, ha út közben nehézségeink támadnak. Amire érdemes figyelni, hogy olyan legyen a motiváció, amitől mi magunk leszünk boldogok, ne pedig valamiféle elvárás végett törekedjünk megvalósítani a célokat.

the-little-prince01.jpg

A kis herceg

(https://port.hu/adatlap/film/tv/a-kis-herceg-the-little-prince/movie-159606#video-902722)

Például amikor egy pár gyereket szeretne, ez legyen a saját vágyuk, ne az álljon a hátterében, hogy a szüleik unokára vágynak.

Érezni fogjuk, amikor rálelünk a saját motivációnkra, mert akkor automatikusan lelkesek leszünk. Olyan érzés ez, mint amikor szerelmesek vagyunk. Erre az érzésre rátalálhatunk akár a munkánkban, de lehet ez a hobbink is. Például ha az a célunk, hogy lefussunk egy maraton. Gondoljuk át, mit ad számunkra, ha teljesítjük a távot!

Párkapcsolati hullámvölgyek esetében is könnyebben tudjuk átvészelni ezeket a viharos időszakokat, ha megtaláljuk a saját motivációnkat, ezzel felélesztve a szenvedélyt.

Számodra mi az, amiért érdemes kitartani egy párkapcsolatban?

Ha megvalósult az elképzelésed, tudod-e, hogy mi a következő lépés az életedben?

Néha az gördít akadályt a kitartásunk elé, hogy nem tudjuk, mi lesz akkor, ha elértük a kitűzött célt. Ezért megrekedve tervezgetünk új meg új forgatókönyveket.Minden célnak számos megvalósulási útvonala van. Léteznek rövidebb és hosszabb távú tervek, ami részévé válik a mindennapjainknak, amíg dolgozunk rajta. Ha nincs elképzelésünk, hogy mi következik a a célunk megvalósulása után, akkor tudattalanul inkább gátolhatjuk a folyamatot.

Jelenleg az életeben mi az , amihez a legnagyobb kitartásra van szükséged?

Mi lesz az életedre gyakorolt következménye, ha ez megvalósul?

Ha tudatosan fejlesztjük a kitartásunkat, magabiztosabbá válunk, és tudni fogjuk, hogy egyetlen cselekedetünk sem volt hiábavaló az életünk fejlődése során.

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr4413634494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin