Tényleg fontosabb a férfiaknak a szex, mint a nőknek?
3 ok, amiért ez a hiedelem ma is él

Embere válogatja, mennyire fontos számára a szex, és nem a nemétől függ. De nem szerencsés a kérdést nemekre bontani, mert ezzel jelentős szorongást okozhatunk magunknak és később a gyermekeinknek is. Az amúgy sem könnyű kamaszkort tovább nehezíti, ha éppen nem felel meg valaki a nemi szerepekből fakadó elvárásoknak. Például egy vissza fogott fiú, aki nem hajkurássza a nőket, vagy egy kamaszlány, akinek hevesebb a vérmérséklete érezhet emiatt bűntudatot vagy szégyent. Szerencsés esetben ez felnőttkorban a helyére kerül, de sokan egy életen keresztül küszködnek olyan félreértelmezett viselkedési elvárásoktól, amit a társadalom bélyegként rak rájuk.

http://varazsfuvola.blog.hu/2018/02/12/3_ok_amiert_erdemes_szembenezni_a_szegyenerzetunkkel 

1. Egy illedelmes nő régen nem beszélhetett a vágyairól

Tény, hogy a mai fiatalok már teljesen másképpen gondolkodhatnak a saját szexualitásukról, mint mondjuk száz évvel ezelőtt. Mégis a kollektív tudatalattiban sok minden van ami hatással lehet a viselkedésükre. Az ember akkor él harmonikusan, ha nem csak meg meri cselekedni azt, amit szeretne, de teljesen szívből át is meri élni az élményt. Még jó pár évnek kell eltelnie, hogy az emberek elképzelése megváltozzon azzal kapcsolatban, hogy nem kell választani a konzervatív házvezetőnő  és a könnyűvérű cafka szerepei között. Ebben segít, hogy a nők ma már szabadabban mernek beszélni arról , mit szeretnének, egyre inkább jogot formálnak arra, hogy élvezzék a szexet. Régebben a nők csak zárt körben vitatták meg ezeket a kérdéseket, vagy a fonóban egymás között, ami hasznos, hiszen legalább verbalizálás szinten meg merték élni. Azonban amíg nem a pároddal osztod meg, amit szeretnél, nagy változásra nem számíthatsz a szex terén.

78772-szex-szerelem-terapia-2014-francia-film-sophie-marceau-es-patrick-bruel-foszereplesevel.jpg

Szex, szerelem, terápia 

https://port.hu/adatlap/film/tv/szex-szerelem-terapia-tu-veux-ou-tu-veux-pas/movie-163601  

. 2Egy férfi teste látványosabban jelzi a vágyat, nehezebb figyelmen kívül hagyni

Egy férfinak a szexuális vágyakozását nehezebb elnyomni a tudatalattijába, mert a fizikai jelei szembetűnőbbek. Azokat a dolgokat, amikkel nem akarunk szembesülni, hol könnyebben hol nehezebben, de száműzzük a tudatalattinkba. Mivel a férfiknak ezt nehezebb volt nem észrevenni, ezért különböző ideológiákat társítottak ahhoz, hogy miért is elfogadott, amit éreznek. Ebből fakadnak  a közhelyek, hogy "a férfiak már csak ilyenek "meg"mindig azon jár az eszük.. ." stb. Miközben a szexuális vágy a világ legtermészetesebb dolga, ami minden emberben ott van, és nem szorul magyarázkodásra, legyen az nőé vagy férfié. Ha elfogadtuk a létezését, akkor könnyebben találjuk meg azt a formát, mennyiséget és partnert, ami számunkra örömöt okoz.

3. A teherbeesés kockázata és következménye a nőket nagyobb önuralomra tanította

A nők szexualitástól való félelme és szorongása abból is adódik, hogy van egy következménye, ami sokáig nem volt választható lehetőség. Ha teherbe estek, nem volt nagyon más választás, mint megszülni a gyermeket.

996itw_demi_moore_025.jpg

Ha a falak beszélni tudnának

https://port.hu/adatlap/film/tv/ha-a-falak-beszelni-tudnanak-if-these-walls-could-talk/movie-31605 

A lelkükben a férfiak pont úgy érzik és viselik annak a felelősségét, amikor egy gyermek megfogan, de míg a nőknek a szexuális vágyukat volt könnyebb a tudatalattiba űzni, mert a testük kevésbé szembesítette őket azzal, addig a férfiaknak az apasággal kapcsolatos érzelmeikhez nehezebb kapcsolódni, hiszen az ő testükben nem változik meg semmi a várandóság 9 hónapja alatt. Mindkét nemnek van mit tanulnia a másiktól: míg a nőknek a szexuális vágyaik felszabadult megélését, addig a férfiaknak a szülővé váláshoz való teljes érzelmi kapcsolódást. Nem azért, mert az egyik nemből hiányzik a vágy vagy az érzelem, csak a történelem során más dolgokat tanultak meg a férfiak és nők. Más félelmekkel és szükségletekkel szembesültek, más fejlődési folyamatokat éltek meg, amit ha meg tudnak osztani egymással, akkor mind ketten elégedettebb életet tudnak élni. Minden tudás egyformán értékes és ahhoz, hogy teljes, boldog életet éljünk, érdemes nyitottan és tisztelettel közelíteni egymáshoz.  

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr113856018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin