Segít megtalálni a szerelmet, ha használod a 10-es skálát?
3 ok, amiért kockázatos skatulyázni, amikor társat keresünk

A 90-es évek tini romkomjaiban rendszeres elem volt, hogy a szereplők különböző pontrendszerek szerint osztályozták a másik nemet. Ez a szokás sokszor a tinikor elmúltával is megmarad, csak a lista pontjai változnak. De vajon ez tényleg segíti, vagy inkább hátráltatja a párkeresést?

10-things-i-hate-about-you-julia-stiles-heath-ledger-columbia-pictures-100215-638x425.jpg

10 dolog, ami utálok benned

https://port.hu/adatlap/film/tv/10-dolog-amit-utalok-benned-10-things-i-hate-about-you/movie-6743

1. Ha társat keresel, az egyik legfontosabb dolog, hogy nyitott tudj maradni

Minél több tapasztalatod gyűlt már össze az életben, annál inkább konkretizálódik, mi az, amire vágysz. Azonban ha nem kezeled rugalmasan az elképzeléseidet, hanem a tökéletest, a papírforma megtestesítőjét keresed, könnyen lehet, hogy egyedül maradsz. Hiszen valószínűleg senki nem fog 100%-osan megfelelni az elképzelésednek. És van egy másik hátulütője is annak, ha pontrendszerben gondolkozol: mégpedig az, hogy magadat is elhelyezed valahol ezen a képzeletbeli listán. Ha magadat nem 10 pontra értékeled, automatikusan el fogod kerülni azokat, akik „más kasztrendszerbe tartoznak”. A statisztikák szerint nagyobb a tartós kapcsolat esélye, ha hasonló gondolkozású emberek találkoznak. Azonban hogy kik miben találják meg a közös hangot, az számos különböző dolog lehet. És nem feltétlenül a külső,  vagy a társadalmi közeg az, amiben sorsközösséget élveznek.

2. A társkeresés nem húspiac

 

A húsokat is pontrendszer szerint sorolják csoportokba fizikai adottságaik alapján, azonban az ember összetettebb személyiség annál, hogy véges számú szempont szerint véleményezni lehessen. Amikor két ember találkozik, a viselkedésüket sok minden befolyásolja, többek között a múltjuk, az elképzelésük a jövőről, a pillanatnyi lelkiállapotuk.

http://varazsfuvola.blog.hu/2017/10/22/3_arra_utalo_jel_hogy_nem_szereted_magad

Bármennyire is szeretnénk ésszel megfejteni a vonzódás titkát, szerintem nem lehet. Ha kialakul, inkább utólag lehet megmagyarázni, mint egy visszaigazolást. Van aki tökéletesnek tűnik egy 10-es skálán, mégsem működik vele. Ha a lelkünk rezdüléseit figyelmen kívül hagyjuk, akkor annak általában megvan az ára, és nem is nagyon működik hosszútávon. Harmóniára érdemes törekedni az agyunk és szívünk között, méghozzá úgy, hogy megadjuk mindkettőnek a szabadságot, hogy szabadon reagáljanak az új impulzusokra.

3. A pontrendszer nem véd meg a csalódástól

Ha egy pontrendszer alapján keresgélünk, annak az az egyik látszat-előnye, hogy úgy tűnik, mintha valami logika lenne a társkeresésben. A szabályrendszerrel csökkentjük a kockázatot a csalódásra, és nagyobb az esély a boldogságra. Ha ez valóban lehetséges lenne, akkor már az évezredek alatt valaki kitalálta volna a tökéletes mérőrendszert. A különböző vizsgálatok ki tudják mutatni, mikor valószínűbb, hogy egy pár együtt marad. Azonban sok a kivétel. Természetes, hogy az ember szeretné megóvni magát a csalódástól, de ha arra fókuszálsz, milyen védelmi rendszert építs magad köré, akkor úgy körbebástyázod magad, hogy nem lehet majd igazán közel kerülni hozzád. 

img_2212.jpg

Sok mindenen múlik, hogy egy pár hosszútávon is együtt marad-e, racionális és megmagyarázhatatlan dolgok is közrejátszanak. Egy azonban biztosan meg van köztük: a szándék, hogy ne engedjék el egymást.

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ #VÁLTOZZBÁTRAN

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr6314054526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin