Tényleg azon múlik a boldogság, hogy mennyire akarod?
3 lépés, hogy elégedettebb legyél az életeddel

Sokszor lehet hallani: a boldogság rajtad múlik, és ha nem vagy elég sikeres az életed valamelyik területén, az a te hibád, mert nem akarod eléggé. De valóban ilyen egyszerű lenne? Aki nagyon akarja, annak minden sikerül? Ha tényleg kizárólag az akaraton múlna, akkor nem történne meg, hogy keményen dolgozó emberek keveset keresnek, míg mások kevesebb munkával többet. Hogy valaki 20 évesen találkozik az élet szerelmével és jóban-rosszban leélnek együtt egy egész életet, míg mások nem találják a párjukat. Van aki szinte egész életében egészséges, míg mások éveken keresztül küzdenek betegségekkel. Hiszen mindennek oka van, de illúzió, hogy azt emberi aggyal ki tudjuk találni. A múltban történtekben lehet összefüggéseket találni, amik vagy valódiak vagy sem. De ha elhisszük, hogy minden felett van kontrollunk, az nagyfokú szorongást okozhat akkor is, ha az agyunk azt sugallja, így vagyunk biztonságban.

https://varazsfuvola.blog.hu/2018/02/12/3_ok_amiert_erdemes_szembenezni_a_szegyenerzetunkkel 

1. Engedd el a gondolatot, hogy mindent te irányítasz

Nehéz megtalálni azt az egyensúlyt amikor mi magunk tényleg megteszünk mindent a céljaink érdekében, de tudjuk, hogy az eredmény nem csak ezen múlik. Alapvető szociális emberi igény, hogy legyen társunk, egészségünk, és egzisztenciális komfortban éljünk. Mind a három témánál vannak olyan körülmények, amire nincs hatásunk és belefuthatunk a görcsös akarás állapotába, ami megmérgezi a mindennapjainkat. Például ha éppen egyedül vagy és nem sikerül társra találni, a fókuszod arra rögzülhet, hogy mi a baj veled, hogyan válj tökéletessé. De ha valóban hibátlanná kellene válni, hogy érdemes legyen az ember a párkapcsolatra, akkor nagy valószínűséggel minden ember egyedül lenne, hiszen mindenkinek van mit tanulnia. A párkapcsolat meg különösen olyan téma, amit egy társsal könnyebb elsajátítani, mint egyedül otthon elmélkedve.

Ha görcsösen irányítani akarod az életedet akkor beszűkül a tudatod, és nehezebben látod meg az életben rejtőző lehetőségeket.

2. Figyelj arra, amid van

Az emberek eltérő lehetőségekkel rendelkeznek az életben, amik a társadalmi helyzetből, személyes adottságokból és sok egyéb dologból tevődik össze, és sokszor úgy tűnhet, mások sokkal jobb helyzetben vannak nálunk. Azonban a saját mércéddel nézve a te életedben is biztos van több olyan dolog, ami öröm forrása lehet.

ege_r.jpg

Lehetnek tárgyak, emberi kapcsolatok, az egészséged, élmények. A fogyasztói társadalom hozadéka az, hogy mindig van más, ami jobb lehet. Ez az ígéret állandó elégedetlenség-érzést hoz magával, hiszen ezek szerint ami neked van, az nem elég jó. Pedig a belső stabilitást a külső körülmények segíteni tudják, de az élethez való hozzáállást, ami nyugalmat ad, csak te tudod megteremteni. A fejlődés iránti vágy tiszteletre méltó - legyen szó a jellemünkről, a karrierünkről, az anyagi helyzetünkről -, de ha közben nem becsüljük meg azt, ahol tartunk és nem tiszteljük az utat, ami oda vezetett, akkor az életünkön átrohanunk és nem tudjuk élvezni.

.3. Illúziók helyett a valóságban keresd az örömöt

A fejlett társadalom számos kényelmi funkciót nyújt, amivel rengeteg időnk és energiánk szabadul fel. Amivel szükséges megtanulni bánni. Valódi dolgokat csinálni, ami tényleg igazi boldogságot ad, nem csak pillanatnyi kielégülést. A kikapcsolódás lehetőségek között rengeteg alternatíva van, ami valós élményeket ad – együtt töltött idő a szeretteinkkel, barátainkkal, a hivatásunk, egy hobby. Mégis sokszor könnyebb belemélyedni egy sorozatba, pletykalapba vagy az interneten szörfözni, de ide tartozik a nagyfokú pornó fogyasztás is - minden olyan tevékenység, ami kiragad a valóságból egy képzelt világba, ahol érzelmeket pillanatokra átélünk, de nincs visszacsatolás.

alma.gif

Emiatt a való életben nehezebbé válik az alkalmazkodás, és az elvárások irreálissá válnak, hiszen a mérce nem a valóság lesz. Pedig bármilyen tökéletesnek tűnnek az illúziók, a valódi pillanatok azok, amik a szívünket boldogsággal és örömmel töltik el

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ #VÁLTOZZBÁTRAN 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr4014218691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin