Érdemes manapság megházasodni?
3 tényező, ami befolyásolhatja a véleményedet a házasságról

 

A magasztos eszmék mellett a házasságnak mindig is több funkciója volt. Keretet adott bizonyos erkölcsi normáknak, és meghatározó volt a gazdasági funkciója. A nőknek, akik maguk nem dolgozhattak, az egzisztenciájukat az határozta meg, kihez mennek férjhez. Az öröklési kérdés szintén ide tartozik, hiszen a házassági kapcsolatok alapján is szerveződő rokonság biztosította, hogy a családi vagyon ne kerüljön idegen kézbe. Ma már a válás hétköznapivá válásával és azzal, hogy a nők is jelen vannak munkaerőpiacon, átfogalmazódik a házasság intézménye. A változás elkezdődött, még ha a nők az esetek nagy részében kevesebbet keresnek a férfiaknál és egy válás mindkét fél számára komoly anyagi és érzelmi terhet tud jelenteni.

study-shows-women-experience-less-pain-when-holding-loved-ones-hand.jpg

1.Ha azt gondolod, minden kapcsolatnak egyszer vége lesz


Minél idősebb valaki, annál nehezebben hiszi el egy új kapcsolatról, hogy élete végéig ki fog tartani a szerelem. Valakinek az elvesztése mindig fájó pont, és a sokadik elengedés után megkérdőjeleződik, érdemes-e esélyt adni bárkinek, hiszen egyedül is jól tudod érezni magad. Persze az emberek jelentős része nem szeret egyedül lenni, ma azonban számos forma közül lehet választani, amit a társadalom elfogad. Lehet együtt élni házasság nélkül, vagy külön lakásban.
A házasságról egy dolog minden korban elmondható, hogy az elköteleződés egyik formája. Azonban hogy két ember között mennyire erős az összetartozás, azt biztosan nem a papír dönti el. Ha valaki azért nem szeretne megházasodni, mert fél az elköteleződéstől, annak célszerű felkeresni egy szakembert, aki utat mutat neki, hogy szembe nézzen a démonjaival és szabadon tudjon dönteni, milyen formában szeretné kifejezni valakivel azt, hogy egymáshoz tartoznak.

2. A pénz kérdése


Ma már az együttélőkre is vonatkoznak a közös vagyon szabályai. Egyre gyakoribb a házasság szerződés akkor is, ha nem hatalmas vagyonokról van szó. A párkapcsolat egy bizalmi kérdés; ha mindkét fél számára rendben van, hogy a házasság előtt leírják kinek mi jár, akkor ezzel semmi gond. Azonban úgy belemenni egy kapcsolatba, hogy pénzügyi téren nem egyeztetitek az elképzeléseiteket, az okozhat problémát. Közös bankszámla, vagy mindenkinek legyen sajátja, ki mit fizet - ezekről érdemes beszélni, főleg ha gyereket is terveztek. Ha a kapcsolatban nem tabu vagy kellemetlen a pénzről beszélni, akkor sok későbbi feszültséget tudtok elkerülni. Például a gyermek születésekor, amikor az anya általában legalább 1,5 évig nem rendelkezik keresettel. Ezt az amúgy is érzékeny időszakot a nők számára nagyon meg tudja nehezíteni, ha kiszolgáltatva érzik magukat, a férfiaknak meg pont az a lelki teher, hogy egyedül kell megteremteniük az anyagi biztonságot.

3. Amikor a tökéletesnek szeretnél csak igent mondani


Valószínűleg a házasságok többsége azzal a szándékkal jön létre, hogy élethosszig fenn is tartsák.

https://varazsfuvola.blog.hu/2017/01/25/3_lehetseges_ok_a_megcsalasra 

5167370820_4d341ccc08_b.jpg

Azonban, ha irreális elvárásaid vannak, az lehet egy másfajta jele az elköteleződéstől való félelemnek. A jövőt nehéz megjósolni, garancia nincs semmire. Ha számodra van jelentősége a házasság intézményének akkor az fontos értéket tud adni a kapcsolatodnak. A lényeg, hogy ne azért mondj rá igent vagy nemet, mert a környezeted vagy a társadalom ezt várja el tőled, hanem azért, mert az számodra fontos vagy közömbös.

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ #VÁLTOZZBÁTRAN 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr2414232053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

                                       

                           

 img_3203_v.jpg

Horváth Kata


 0630-636-6384

hklelekhid@gmail.com

Skype: Lélekhíd Horváth Kata