Miért érdemes kirándulni?
3 hangulat, amikor jó kiszakadni a városból

A civilizált életforma magával hozta azt is, hogy eltávolodtunk a természettől. Nem a nap állasától függ, mikor kelünk és fekszünk. Nem azt esszük, aminek éppen szezonja van ott, ahol élünk. Ennek persze rengeteg az előnye, de sok hátránya is kezd mutatkoznia annak, hogy az ember a saját kényelmét előtérbe helyezi és a megnövekedett fogyasztói szokások miatt teljesen függetleníteni próbálja magát a természettől. Az embert rengeteg inger éri folyamatosan, aminek nagy részét sokszor észre sem veszi tudatosan. Ez már önmagában okozhat egy feszített érzést, még ha amúgy éppen egyik élet-területen sincs semmi kibillenve.

1. Mert megnyugtat, ha nem tudod leállítani az agyad

Ha folyamatosan azt érzed, nem tudod kikapcsolni az agyadat, mert a gondolatok cikáznak össze-vissza, egy erdei séta segít kiszellőztetni őket a fejedből. Fák a növények között nincs az a késztetés sem tudatosan, sem tudat alatt, hogy valamit csinálni kéne. Ez önmagában felszabadító érzés. A mozgás szintén segít abban, hogy a feszültség oldódjon a testben, ami visszahat a lelki közérzetre is. És ha közben elkezdesz figyelni arra, milyen sokszínű az erdő, milyen állatok élnek ott, akkor az nagyon gyorsan vissza tud hozni a jelen pillanatba – és ezzel a legkönnyebb elűzni az agyad kattogását. Így gyorsabban találsz megoldás a kérdésre ami foglalkoztat.

img_3299.jpg

2. Mert jobb kedvre derít, ha szomorú vagy

Az elkeseredésnek lehet az oka valami olyan dolog, amire már nincs ráhatásod, és kellemetlenül érint. Ez a fájdalom párosul a tehetetlenség érzésével, és ilyenkor nehéz elfogadni, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni, és nem lehet mindent irányítani. A fák között sétálva, még ha nem is gondolod végig tudatosan, akkor is érezhető, hogy van az életnek egy ciklikus körforgása, és ennek része az elmúlás és az újjászületés is.  Lehet érezni, hogy minden folyamatnak megvan az értelme és a célja, semmi sem hiábavaló. Ez segít túllendülni egy nehezebb lelkiállapoton is, hiszen emlékeztet arra, hogy megvan a maga tanulsága minden helyzetnek, amiből később erőt tudsz meríteni.

3. Mert az egyik legjobb hely a nagy beszélgetésekre

Az erdő nyugalma és érintetlensége felszabadító érzést ad, amit akkor is érdemes élvezni, ha éppen jól érzed magad a bőrödben.

img_3303.jpg

Például ha a szerelmeddel mész túrázni, akkor lehetőség van arra, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz, hiszen semmi sem vonja el a figyelmeteket egymásról. Kiszakadni a megszokott környezetből mindig új élmény, ami építi a kapcsolatotokat. Ez igaz a baráti kapcsolatokra is. A jó közérzet egyik fontos tényezője, hogy az emberi kapcsolatainkat ápoljuk, amire az analóg, kütyü-mentes környezet igazán alkalmas.

https://varazsfuvola.blog.hu/2018/02/26/3_tipp_hogy_a_digitalis_vilag_ne_legyen_karos_az_eletedre 

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ #VÁLTOZZBÁTRAN 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr9314244319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

                                       

                           

 fej.jpg

Horváth Kata


 0630-636-6384

lelekhidprogram@gmail.com

Skype: Lélekhíd Horváth Kata