Te mennyire szeretsz jól?
A szeretet kimutatásának 3 módja, ami bántó lehet

Van az a mondás, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Tűnhet ez ellentétes dolognak. Hiszen a jószándék egy pozitív dolog, mégis hogy vihet a rossz útra? Úgy, hogy nem tudhatjuk kinek mi a jó, és nem dönthetjük el a másik helyett, milyen „hibákat” követhet el, vagyis milyen tanulási folyamatokat választ magának. 

img_6727.jpg

1. A birtokoló szeretet: amikor te döntöd el, mi a jó másiknak

Ez a minta egy párkapcsolat elején lehet vonzó. Főleg olyanok számára, akik nem szeretnek dönteni. Vagy azoknak a nőknek, akik a hagyományos női szerepet úgy képzelik, hogy a férfinak kell irányítani. Egy idő után azonban zavaróvá válhat, hogy kérdés nélkül döntenek a fejed felett. Főleg akkor, amikor a véleményetek eltér egymástól egy vita során. Előbb-utóbb ez a fajta birtokló szeretet fullasztóvá válik. A kérdés az, mit kezdetek ezzel, ha felismertétek? 

2. Amikor kérés nélkül tanácsokat osztogatsz 

Ez jellemzően inkább baráti kapcsolatokban fordul elő, vagy szülőknél. Az utóbbinál érthetőbb, hiszen nem könnyű sem a gyereknek, sem a szülőnek tudomásul venni a leválást. A baráti kapcsolatokban azonban egy idő után a sok kéretlen tanács éket tud verni két ember közé. A félreértést rendezni azért sem könnyű, mert nem a rossz szándék vezérli a tanácsadót. Ezért számára érthetetlen, mit csinál rosszul. Ha felismertétek a helyzetet az félsiker, hiszen akkor tudjátok tisztázni, mikor fogadjátok szívesen a tanácsot, illetve ha a másik oldalon vagytok, akkor mikor érdemes hangoztatni a saját véleményeteket egy adott dologgal kapcsolatban.

3. Amikor viccesen sértegeted a másikat

A szeretet kimutatását nem mindenki tanulja meg gyerekkorában. Vannak akik olyan formában tapasztalják meg, ami később gondot okoz neki a társas kapcsolatokban.

https://varazsfuvola.blog.hu/2018/02/12/3_ok_amiert_erdemes_szembenezni_a_szegyenerzetunkkel 

Ezek egyik formája, amikor úgy próbál valaki közeledni, hogy a másikat kifigurázza. Ha az megsértődik, értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen ő csak viccelt és saját bevallása szerint nem volt rossz szándéka. Ez az a fajta kimutatása az érdeklődésnek, mint amikor a fiúk az oviban húzogatják a lányok haját. (Bizonyára lányok is csinálnak hasonlót). Ami gyerekkorban játéknak tűnik, felnőttként könnyen verbális bántalmazássá is válhat súlyosabb esetben. Ha nehezen mutatod ki az érzelmidet és sikerül ezt felismerni érdemes szakember segítségét kérni, hogy megtaláljátok a megoldást, hogy szeretett teli, őszinte kapcsolatokat tudj kialakítani. Ha a másik oldalon vagy és a szeretteid között van olyan, akinek ezzel problémája akad, akkor az őszinte beszélgetés nagyobb segítség neki, mint ha ráhagyod és tűrsz. Hosszú távon olyan lelki károkat tapasztalsz, amiket nehezebb meggyógyítani, de ha idejében meg tudjátok oldani akkor elkerülhető. 

#LÉLEKHÍDPROGRAM  #SZÍVÉBRESZTŐ #VÁLTOZZBÁTRAN 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr4214368937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin