Illúziók a párkeresésben 
3 gondolat, ami akadályozza, hogy rád találjon a szerelem 

Nem hiszem, hogy van általános válasz arra, ki miért van egyedül. Lehet különböző magyarázatokat találni, de a legtöbbet könnyű megcáfolni. Élnek emberek párkapcsolatban a teljes önismeret hiányával, vagy önmegvalósítás nélkül is, fél emberként, stb. Kívülről megítélni egy párkapcsolatot mindig könnyebb. Benne lenni a sajátodban és arra vigyázni, az egy fokkal nehezebb... 

img_8063.JPG

1. Általánosítasz, és negatív jelzőkkel látod el a másik a nemet

"Minden nő cafka", vagy "a férfiak csak azt akarják", ezekkel és az egyéb hasonló mondatokkal ártasz magadnak. Mert folyamatosan azt erősíted meg, hogy lehetetlen normális társat találnod. Másrészt, ha belegondolsz, ezek a mondatok kizárják az egyenrangú kapcsolatnak, egymás kölcsönös tiszteletének a lehetőségét is. A másik nem becsmérlése lehet gyermekkori minta, vagy akár a saját kisebbrendűségi érzésedből is adódhat. Az ilyen érzelmi behatások következménye, hogy falat építesz a szíved köré és az agyad elhiteti veled, hogy ezt a védelmet jogosan tartod fent egy életen át.

https://varazsfuvola.blog.hu/2018/03/26/miket_dobjunk_ki_egy_szakitas_utan 

2. Fizikai szükségletekkel határozod meg az ideális párt ahelyett, hogy az érzelmi igényszintedet térképeznéd fel 

Figyeld meg, mik vannak a képzeletbeli listán, ami a számodra boldog párkapcsolat összetevőit tartalmazza. Szerepelnek köztük olyanok, amik tényleg boldoggá tesznek, nem pedig a biztonságról szólnak? Évei számával az ember tapasztalatai is sokasodnak, jó esetben rájön, mi az, amit ő tud adni a másiknak, és mi az, amitől boldog lesz. Hiszen mindkettő egyformán fontos dolog egy párkapcsolatban. Mi az, amit te adni tudsz? Mi az, amitől boldog vagy?  Az is fontos, hogy a szeretet kifejezésének módjában meglegyen az összhang.

3. Filmszerű érzést vársz el minden találkozástól

A virtuális térben megjelenő „állandóan tökéletes minden” látszata jelentős nyomot hagyhat a tudatodban, illetve a tudatalattidban. Ilyen a filmek hatása, de akár a reklámokat is ide lehet sorolni, vagy a facebook, insta jelenséget.

img_8175.jpg

Ezeket az illúziókat a lelked később védőhálóként szedi elő, ha éppen nem hibátlanul történik minden, minden egyes randin. Ezzel érdemes vigyázni, mert ha olyan dolgot keresel, ami a valóságban nem létezik, akkor a csalódás garantált. Ha ebben a cipőben jársz, mindenkiben a hibát látod meg. Gondold végig, te tényleg szeretnél kapcsolatot? Milyen értéket ad az életedhez egy párkapcsolat? Feldolgoztad a régi csalódásokat? Valóban késznek tartod rá magad? Ezekre a kérdések úgy érdemes válaszolni, hogy ne szerepeljen benne az  „Igen, de...” forma. A cél, hogy önmagaddal legyél teljesen őszinte. Az visz közelebb ahhoz, hogy ne legyél egyedül. Valószínűleg a szerencse is szükséges, vagy legalábbis valami, amire embereként nincs ráhatásunk. Egy biztos: ha az illúzióiddal leszámolsz és szembenézel a félelmeiddel, amiket kifogásként tálal neked az agyad, az közelebb visz a szerelemhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr714413674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Időpont

   

Horváth Kataln

life guide

0630-636-6384

belsofokusz@gmail.com

Skype: Belső fókusz- Horváth Katalin