Az élet apró örömei - te észreveszed?
3 tipp, hogyan tedd boldogabbá a hétköznapjaidat 

Alapvető vágy az emberekben, hogy boldogak szeretnének lenni. Van egy olyan általános elképzelés,  hogy akkor lehetsz boldog, ha hibátlan az életed, mert akkor nem kell törődni a gondokkal csak élvezni azt ami van. Azonban ez egy illúzió, hiszen az emberek nem tudnak folyamatosan a boldogság állapotában lenni, arról nem is beszélve, hogy az öröm pillanatait legtöbbször cselekvés közben tapasztaljuk meg, nem passzív formában.

1. A boldogságod nem azon múlik mennyire akarod, hanem hogy észreveszed-e

A gondolataidat lehet rendszerezni, ami segíthet abban hogy napi szinten észrevedd a jó pillanatokat. Azonban önmagában néhány pozitív mantra nem elég. Az élethez való hozzáállásodon érdemes dolgozni.

img_8842-1.jpg

Mert ha annyit teszel, hogy reggelente a tükör előtt mondogatod, hogy boldog vagy és pozitív, de az emberi kapcsolataidban folyamatosan kritizálod azt, aki éppen nem úgy viselkedik ami szerinted helyes, akkor igen távol kerülsz attól, hogy azt érezd hálás vagy az életért. Boldog pillanatokat találhat magának mindenki a saját életében, és itt a kulcs a sajáton van. A család, egészség, karrier, anyagi jólét az,  amire rendszerint mindenki vágyik, csak mindenkinek más a prioritási sorrendje. És mindenkinek kicsit mást jelentenek ezek a szavak és ezt saját magának kell megfejteni. Ha ez megvan akkor miden olyan pillanat, ami történik veled és valamelyik vágyadnak a része, azt meg fogod tudni becsülni, ha figyelsz rá. 

"Az összes szent szöveg azt mondja, hogy a megszabadulás előfeltétele a nyugodt elme; ebből következően azt tanítják, hogy az elmét le kell csillapítani. Ha egyszer az ember ezt megértette, semmi szükség a könyvek vég nélküli olvasgatására. Az elme lecsendesítéséhez az embernek csupán saját Önvalóját kell felkutatnia magában – s Önmagát vajon hogyan találhatná meg a könyvekben?!"
(Srí Ramana Maharsi: Ki vagyok én?)

2. A komfortzónádon belüli pozitív dolgokat becsüld meg, hiszen azok teszik lehetővé, hogy életed kihívásait nagyobb erőbedobással tud véghezvinni. 

Ma az egy trendi életforma, hogy nagyon sok élményt gyűjtesz, lehetőleg folyamatosan a komfortzónán kívül. Biztosan van olyan, akinek ez tényleg jó. De azért fennáll a veszélye annak, hogy egy teljesítmény- vagy élményhajhászás lesz az egész élete, aminek a következménye az, hogy a mindennapi pillanatait nem tudja valóban megéli. Ez előbb-utóbb vezethet kiégéshez is hiszen bárminek a hajszolása, lehet az akár jó dolog is, lelki kibillentséghez vezet az esetek többségében. Ezt a kiüresedett állapotot nem is könnyű felismerni, főleg abban az esetben, ha a jó sztorik okán a külvilág azt jelzi vissza, hogy milyen jó az életed, legyél elégedett. A komfortzóna nem mindig egy rossz dolog, amitől szabadulni szükséges. A tartós párkapcsolat, a család, barátok vagy akár az otthonod, a munkád is (ha szereted) egy idő után a komfortzónádon belül lesznek; építenek, adnak egy háttértámogatás azokhoz a helyzetekhez, amikhez erőre van szükséged, akár pozitív akár negatív dolog történik az életedben. 

Mennyire becsülöd meg társadat, a családodat? A barátaidat? Az otthonodat? 

https://varazsfuvola.blog.hu/2018/07/23/3_tipp_hogyan_javitsd_a_kommunikaciot_a_kapcsolataidban 

3. Azok az emberek  akik közel kerülnek a halálhoz, rendszerint átértékelik mi az ami számukra fontos. A te boldogság prioritás listádon mi szerepel?

A vágyaid, ha célokká formálod őket, előrevisznek. Az illúzióid azonban az elégedetlenség érzésével töltenek el hosszú távon, és ez egy idő után megkeseredetté tesz. A váratlan negatív események hirtelen ki tudják tisztítani a fejet és a szívet, ezáltal bátorságot adnak, hogy igazán élni akarj, vállalva a lelki kockázatot. Ilyenkor rendszerint értékként az emberi kapcsolatok kerülnek első helyre mint örömforrás, ami a legtöbb ember számára elérhető akár napi szinten. Ha ezt a tudás elsajátítod, megtanítod magadnak, hogyan értékeld azt amid van, legyen szó emberi kapcsolatokról, vagy egy szép pillanatról ami örömmel tölt el. Mindezt akkor is, ha a nagyobb sorcsapások elkerülnek már boldogabb és elégedettebb leszel az életeddel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsfuvola.blog.hu/api/trackback/id/tr1314467274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

                                       

                           

 img_3203_v.jpg

Horváth Kata


 0630-636-6384

hklelekhid@gmail.com

Skype: Lélekhíd Horváth Kata